WOULD YOU VOTE FOR VOLDEMORT?

När Voldemort hade makten i trollkarlsvärlden, skedde det förtryck, mord, förföljelse och registrering av mugglarfödda, de med en mugglare/mugglarfödda i närmsta familjen, och de med associationer till dessa. Det var stängda portar - Hogwarts var inte längre välkommet för alla, bara det med "rent" och "halvrent" blod. Ditt blod avgjorde ditt och din familjs liv.
 
Imorgon är det val till riksdagen, och medan Voldemort är besegrad, har vi ett parti i Sveriges riksdag som står för en politik liknande den i Harry Potter. Det är ett parti som har sina rötter i nazismen och rasismen, ett parti som har riksdagsledamöter som håller i järnrör, som är dömda för hatbrott och som vill neka papperslösa barn skola i Sverige. De har en partiledare som jämför islamism med "vår tids nazism och kommunism". Det är ett parti som vill stänga Sveriges gränser för flyktingar - många av dem som är ensamkommande barn. Ett parti där de stoltserar med nazismsymbolen, sparkar på de som redan ligger ner och gör Sverige inhumant.
 
Imorgon har vi möjligheten att välja vilket Sverige vi vill vakna upp till på måndag. Att stå som tredje största parti innebär en större etablerad internationell representation, större inflytande gällande ministerposter och de får även välja vice talman. Sverigedemokraternas rasistiska politik riskeras att normaliseras och det kommer endast att göda dem. Opinionsundersökningarna visar att det står mellan järnrör och språkrör - Sverigedemokraterna vs Miljöpartiet. Rasism eller medmänsklighet?
 
WOULD YOU VOTE FOR VOLDEMORT?
En blank röst är en röst mot rasism - rösta det om du inte känner dig säker, den räknas och betyder. Annars kommer rasisterna använda din tystnad. Det är nu det gäller. Voldemort eller medmänsklighet.
Kommentarer

skriv något här:

ditt namn:

din mailadress: (publiceras ej)

din adress:

din kommentar:

after all this time? always.