Södra Latin har skapat debatt

 
Igår kom den första artikeln som sen idag skulle explodera till något internationellt. DN skrev igår om det könsneutrala omklädningsrum vi på Södra Latin ska öppna i början av maj. Det är alltså ett tredje, mindre, omklädningsrum till våra idrottssalar som ska vara till för de elever som t.ex. inte vill könsdefiniera sig, känner sig obekväm att byta om i de könsbestämda omklädningsrummen eller bara är osäkra över att byta om inför andra. Detta har drivits av bla. vår förening HBTQ-hörnan, Camille Trombetti för Demokratiska Utskottet tillsammans med resten av Elevkåren och ledningen, men även av alla oss elever som är mycket glada över detta.
 
Idag, medan jag skrev ett 3 timmars nationellt prov i svenska med feber och hostade ut mina lungor, spred sig detta och flertal tidningar, hemsidor och bloggar skrev om detta. Det skapade såklart världens debatt på Twitter och jag kan glatt säga att jag är väldigt lycklig över hur många positiva rekationer som vi har fått. Dessvärre, som med allt, har det även kommit mycket starka negativa reaktioner.
Det är här jag är väldigt besviken.
Bloggaren Blondinbella skrev ett inlägg på sin massiva blogg om hur löjligt detta är och hon försöker driva med problemet att många faktiskt tycker det är jobbigt att behöva könsdefiniera sig. På sin Twitter går hon dessutom ut med att "man är ju fortfarande ett kön". Ja kära Blondinbella, du kanske anser att du ÄR ditt kön, men vi andra känner istället att vi HAR ett kön, och vi ÄR en människa. 
 
Jag vet att vi inte ska behandla människor olika, men i detta fall så behandlar vi Blondinbella annorlunda. Hon är en känd profil som dessutom alltid har gått ut med att hon vill vara en bra förebild för unga tjejer(varför inte sträva mot att vara förebild för alla, oavsett ålder och kön?), och nu går hon ut med att detta är något löjligt? Vad jag förstår vill hon verkligen gruppera oss människor i kön, framför det faktiskt, att vi alla är människor. 
Blondinbella har möjligheten att inspirera de tusentals läsare hon har, istället förlöjligar hon situationen och är nästan lite kränkande. Hon skrattar åt åtanken att ha könsneutrala toaletter, haha förlåt, men har vi inte redan det typ ca överallt? Hahah har inte hon det själv hemma, eller går hon och Odd på olika toaletter där hemma? Dessutom försöker hon dra ett skämt åt att vi kanske ska sluta ha HERR- och DAM-avdelningar i klädbutikerna och istället ha HEN-avdelningar, ja varför inte? Redan en stor del av våra kläder är unisex och det är dags att sluta fjanterierna att vi först definierar våra kön, sen det faktum att vi är människor. För att citera en klasskompis:
"Så vitt jag vet har byxor inte snopphållare, så då är det ju inga problem med könsneutrala affärer?"
(ca dör åt ordet snopphållare, ska börja använda det)
 
När vi ändå också är inne på hennes kille Odd så har även han skrivit ett inlägg gällande detta och hävdar att det drar onödiga resurser och att pengarna istället ska gå till utbildning. Jag, som går på Södra, vet att det inte alls går några pengar till detta eftersom rummet redan existerar och den enda kostnaden är HEN-skylten till dörren vilket är som ett sandkorn i Saharas öken. Plus, Blondis och Odd, jag tycker synd om erat framtida barn att HEN inte får välja sin skola i framtiden för att ni är så fruktansvärt insnöade.
 

Sist vill jag bara säga att jag är otroligt STOLT över att gå på Södra Latins Gymnasium och att det är fantastiskt att detta även har diskuterats och skrivits om på internationellt plan. Finska YLE har skrivit om det, likså flera Twittrade från Norge, Danmark och Storbritannien.
För er alla som läser det här, skriv, skriv, skriv, skriv om det här! Än känns det mest som att de som är aktiva inom Twitter-sfären är de som mest snackar om detta, men börjar alla skriva om detta, ja, det här är något stort, det känner jag på mig.
 
För övrigt kan jag hälsa att min pappa är jättestolt över Södra, puss.
Kommentarer

skriv något här:

ditt namn:

din mailadress: (publiceras ej)

din adress:

din kommentar:

after all this time? always.