Mitt avslutningstal


Fina klass; HELVETE
vi klarade det! Tio år av skratt, tårar, lek, allvar och mycket plugg, så står vi äntligen här, redo att lämna det kapitlet ur våra liv bakom oss. Att allt detta började med gula kepsar och fyra mjukishundar på sexårsgården, det är konstigt att förstå.
I tio år har jag gått i den här skolan, i tio år har jag vandrat runt i korridorerna, haft både roliga och tråkiga lektioner, umgåtts med mina kompisar, lånat mina böcker i biblioteket, ätit min lunch i matsalen… och nu på bara en dag förväntas jag att helt plötsligt sluta med det?
Det finns så många stunder jag har varit med om med den här klassen, både glada och ledsamma. Ett av mina favoritminnen är när vi började ettan och äntligen fick komma upp till den stora röda tegelbyggnaden. Vi fick nya grupper än vad vi hade haft på sexårs, och vi hade även bestämda platser i klassrummen. Vi hade kvar våra gamla lärare, men vi hade även fått en ny lärare, en lärare som stannade med oss till ända till slutet. Hon ropade upp varje namn var för sig, och man fick gå fram och ta en penna och ett sudd med sitt namn på. Jag minns att jag var jättenervös att jag skulle göra bort mig, för c’mon, jag gick i den stora skolan, jag var stor nu! Men även om jag hade gjort bort mig, så tror jag inte att det spelade någon stor roll, de flesta var nog minst lika nervösa som jag.

Man brukar säga:

”Man kan inte stiga ner i samma flod två gånger.”

 Ända sen den dagen, har vi ständigt förändrats. Varje sekund förändrar oss, oavsett om vi vill det eller inte. En förändring är det mest självklara, utseendemässigt, såklart, men vi har samtidigt växt till oss till idérika, engagerade och drivna människor. Något som absolut skulle ha varit omöjligt utan våra lärare.
Kära lärare, jag kan omöjligt säga till er hur mycket ni har betytt. Att ni under alla dessa år stått ut med oss, först från jobbiga småttingar till jobbiga hormonbomber. Att ni aldrig har gett upp, utan ständigt försökt få varenda en av oss att bli intresserade av ert ämne. Speciellt engelska, åh herregud, vi har väl haft runt sju lärare i det ämnet? Ändå så lämnar större delen av oss med höga betyg i ämnet.
Vässarö med trappersteg i trean, classic klassdiscon, Farstanäset, Hellasgården, övernattningar, häng på Caféet, häng i Mediateket – även om det senare kanske inte var så jätteuppskattat av Loan – lek-dagar med Russell, jul- och vårkonsert… Alla dessa år avslutades med fyra dagar på Åland med lekar, bad och trampbåtar, och för en vecka sen; en jävligt grym bal. Det är inte varje dag man får se ens lärare och rektor släppa loss and go wild and crazy!
 
 
Jag vill avsluta med att ge er att citat från boken ”The Perks of Being a Wallflower.”

”Saker förändras, och vänner försvinner. Men livet stannar inteför någon.”

Det är inget ”snart är det slut…”-snack längre. Vi är här, det är nu, och det är nu det tar slut. Det spelar ingen roll om du har gått sedan sexårs, eller kommit en månad efter nian började, vi är alla en stor incestklass. Jag älskar er, TACK FÖR ALLT!
Kommentarer
Amina

Vilket bra tal! Rös när jag läste sista delen ;)

2012-06-14 / 14:42:20
hens hemsida: http://miiinas.blogg.se
Anna

Vet att det här är ett gammalt inlägg men guud vad jag önskade att det hade varit så för mif med. En kul klass där alla typ hängde ihop. I min klass är alla splittrade, knappt nån som är taggad för bal känns det som. Bor i en liten håla i mellansverige och det suger. Sådan här gånger önskar jag att jag bodde i Sthlm, precis som mina äldre syskon. Vart har dessa 3 år tagit vägen liksom? Gah! Otroligt fint du skriver i alla fall!

Svar: ÅH hej! vad gulligt sagt, TACKTACK!♡♡♡Kan tyvärr inte relatera till att bo i en "liten håla" hehe, närmsta jag kommer är nog de veckor jag spenderar på mitt landställe under sommaren, och då går jag ju liksom inte i skolan ;)
menmen, bara vänta! Dröm stort och sikta långt. ✰ Själv är jag lite halvtrött på Stockholm och Sverige i allmänhet och längtar tills jag tar studenten nästa år och hoppas att jag kan flytta härifrån ;D

tack igen, puss ha en bra dag! ♡ ♡ ♡
Pia Svensson

2014-03-30 / 01:19:53

skriv något här:

ditt namn:

din mailadress: (publiceras ej)

din adress:

din kommentar:

after all this time? always.