Musik med ord

hur kan något vara så otroligt vackert,
men samtidigt så destruktivt?
musik musik musik
klockan är snart tre på natten,
jag sitter och gråter till muse's 'starlight',
coldplay's 'in my place',
elton john's 'can you feel the love tonight'
och underbara the clash's 'this is england'
haha jag orkar ej att jag gråter.

jag bör återgå till mitt 15 sidigt worddokument
försvinna in i natten
och låta allt skölja över mig


punkt.
Kommentarer
Amina

Sv: asåme!! har så många planer på kläder som jag ska fixa till sommaren, sy om och färga mihihi :) självklart visar jag!måste vart nått speciellt med fredag 13 igår :O

2012-04-14 / 11:59:09
hens hemsida: http://miiinas.blogg.se/
li

awesome musiksmak du har! ^^

2012-04-14 / 19:56:48
hens hemsida: http://shakeshakeshake.blogg.se/
li

bah!

vilken miss! av mig då. det där med dystopi. men jag menade självklart inte bara det ordet, utan flera ord i artiklar. men ibland är det inte orden som jag inte fattar, det är helt enkelt skribenten som uttryckt sig konstigt så att man inte fattar.du kanske inte har svårt att läsa tidningen, det har inte jag heller, bara ibland. när det är komplicerade debattartiklar osv. men bara för att tex du och jag kan det, så finns det andra som har väldigt svårt för det. man ska inte ta sånt för givet.när jag skrev det där inlägget så ville jag inte direkt uppmärksamma ordet dystopi utan att Politiker, Skribenter osv använder ett för svårt språk för att vanliga människor ska hänga med.alla är inte supersmarta, och alla är inte intresserade av det svenska språket.

det är därför svårare för dem att förstå vissa saker i tidningen. och tidningen är väl till för alla?och nej man kanske inte ska använda "Negativ framtidsvision" istället för Dystopi, men jag tycker att det är viktigt att man använder ett språk som alla kan förstå, eftersom att det trots allt är en dagstidning som är till för alla.det är svårt att vara engagerad och intresserad av saker om man knappt fattar det som skrivs om det man är intresserad av.visste inte riktigt vad filosofi var, (jag gick väl typ i sexan/femman då), så jag gick till biblioteket för att ta reda på mer om det.bibliotekarien satte en enorm uppslagsbok i mina händer med en speciell sida uppslagen, så jag försökte läsa. i femman/sexan hade jag inte så stort ordförråd, jag fattade ingenting. så jag frågade om det fanns enklare litteratur att läsa om filosofi, men det fanns det inte. fick därför sitta och slå upp varje ord jag inte förstod, och ibland förstod jag inte ändå.upplever ofta att litteratur i mer ovanliga ämnen verkar vara riktade mot andra forskare och författare mer än vanliga, intresserade, läsare. det finns inget val för människor som inte kan lika mycket, och inte har ett lika stort ordförråd. det är trist, för det gör ju att människor ger upp och tappar intresset för att dem inte förstår, för att skribenter förväntar sig att människor ska förstå.och om man som journalist vill sprida en åsikt, eller framföra en viss åsikt osv, använder ett så svårt språk att nästan inga förstår, då har man ju misslyckats. om människor inte fattar vad politiker säger, hur ska dem kunna vara intresserade av politik då?politiker använder också språk som ett maktverktyg. med tjusiga ord kan dem lova saker, slingra sig ur saker och ting, få sin vilja igenom, bara för att dem formulerar sig på rätt sätt osv.språk är en knepig sak.

2012-04-14 / 21:19:12
hens hemsida: http://shakeshakeshake.blogg.se/
Hagelstorm - Bröllops & porträttfotograf

fin bild :)

2012-04-17 / 18:19:57
hens hemsida: http://emmaeriksson.wordpress.com

skriv något här:

ditt namn:

din mailadress: (publiceras ej)

din adress:

din kommentar:

after all this time? always.